Daniel's Web Site 

  Pizza - ahogy én készítem

 

Kedves Látogató!

Szereti Ön a pizzát? Sütött már valaha pizzát? Szeretne egy-két egzotikus pizzareceptet kapni a világháló segítségével? Kikapcsolódásra vágyik a hosszú munka után? Egy rövid időre hagyja abba a munkát, dőljön hátra karosszékében, hagyja békén a kedvenc szoftverét, vagy tegyen félre bármi mást, mert lejjebb pedig megtalálhatja, hogy én mit teszek a pizzára és egyáltalán hogy csinálom a pizzatésztát.

Kényelmesen elhelyezkedett és hátradőlt? Akkor rajta! Kezdődjék a sütés! Nemsokára a konyhából isteni illat fog kiáradni, ha követi a receptet!

  

pizza

Íme tehát a PIZZA, ahogy én készítem (sütöm), legyen a neve mondjuk Pizza Dani módra!

Egy tálba 600 g lisztet öntök. Ebbe kerül bele az 1 teáskanálnyi só, oregano, élesztő, 4-5 ek. olaj, langyos víz. Dagasztás gép segítségével, amíg a tészta nem áll össze. Meglisztezem a tészta szélét, majd felteszem a fedőt és hagyom kb. 1 órán keresztül keleszteni. Közben elkészíthetem az ízesítést is: párizsi, pizza pulykasonka, mozzarella sajt, trappista sajt, só, paradicsom, ananász, kolbász, szalámi, majoranna, oregano, szalonna, kukorica. A kelesztés végeztével a tésztát kinyújtom, és olajozott tepsibe helyezem. A sütőt bekapcsolom, és a sütő felett végzem a további munkát, hogy a pizza-tészta még a munkálatok ideje alatt is keljen. Ráhelyezem az ízesítést, állni hagyom, és beteszem az előmelegített sütőbe. Utána már csak arra kell figyelni, hogy NE felejtsem a sütőben...

Jó étvágyat!

UPGRADE 2009.01.01. Érdemes lecsót tenni a pizzára, pizzaszósz (vagy sűrített paradicsom) helyett! Az üveges lecsó is tökéletes rá, és nagyon megdobja a pizzát!
 

Kedvenc pizzás oldalam:
pizza.lap.hu

szalay.daniel@gmail.com

Ha tetszettek oldalaim, látogasson el ide újra!
 
Vissza a fõoldalra

Ez az oldal legutóbb 2009. január 1-jén lett módosítva.
Szalay Dániel,  (c) 1998-2009